Crea-t-uur     I     Kleine Horendonk 50      I     2910 Essen     I     0485/74 41 41      I     crea-t-uur@hotmail.com
welkom
voor wie
atelierwerking
over crea-t-uur
waar
Links
Foto's

 

 

 

 

 

 

 

OVER CREA-T-UUR

Van wie is crea-t-uur?

poppetjeCrea-t-uur wordt geleid door beeldende creatieve therapeute Leen De Winter (°1977). Tekenen, schilderen en knutselen behoren tot haar lievelingsactiviteiten sinds haar prille kinderjaren.

Na haar kunstsecundaire opleiding in Antwerpen, studeerde ze verder aan de hogeschool Campus Sint-Lucas te Gent. Daar volgde ze schilderkunst en werkte rond het thema 'tweeling'. Leen heeft immers zelf een tweelingzus. “Door beeldend bezig te zijn met het thema ‘tweeling-zijn’, kon ik die unieke relatie met mijn zus onder ogen zien. Deze relatie was op zich heel leuk, veilig en je was nooit alleen. Er was altijd iemand in de buurt. Waarom zou ik deze relatie moeten loslaten?” Toch hadden ze het gevoel dat die relatie soms beklemmend was. Het gaf hen niet genoeg ademruimte. Dat moeilijke loslaten gebeurde stap voor stap, dankzij vele tekeningen, sculpturen, enkele schilderijen en een tentoonstelling.

 

Als men tekent is men
met zijn gedachten bij het creëren zelf en dat vermindert
de spanning van het
communiceren met de
complexe buitenwereld.

 

Omdat Leen er zelf veel voldoening in vond, en dat als een ongelooflijke ervaring beleefde, wou ze dat met anderen delen. Daarom volgde ze een bijkomend jaar “Creatieve Therapie” in Hasselt. Hier maakte ze kennis met het begeleiden van sessies in het tekenatelier van een psychiatrische instelling en in een beeldend atelier voor personen met een handicap.

 

 

 

 

kat